Veerman aanvalsleider Heerenveen tegen Excelsior

10 december 2015, 14:15

Mitchell te Vrede heeft de race tegen de klok verloren en is niet inzetbaar voor sc Heerenveen in de thuiswedstrijd tegen Excelsior van komende vrijdag. De geblesseerde oud-Feyenoorder wordt in de basisopstelling vervangen door de boomlange Volendammer Henk Veerman.

Coach Foppe de Haan verwacht een lastig avondje tegen de Kralingers. "Excelsior is zo vast als een huis, ze spelen al weet ik niet hoe lang in dezelfde samenstelling, dat is een voordeel", aldus de 72-jarige trainer op de clubwebsite. Hij vindt de 5-2 nederlaag bij Ajax geen reden om halsoverkop mutaties aan te brengen. Naast Veerman voor Te Vrede lijkt er weinig te veranderen. "Dat ben ik niet van plan, ze moeten het maar recht breien", aldus De Haan.

De Haan vond dat er in de ArenA onderstreept werd dat er nog genoeg werk aan de winkel is voor Heerenveen. "Als je praat over zaken als balsnelheid, beweging zonder bal, nooit op de bal wachten, maar altijd in beweging zijn zodat je beter kunt anticiperen, valt er winst te halen. De ruimtes waren ook te groot. Ik wil dat ze naar voren spelen en de tegenstander opsluiten. Ze moeten leren voetballen in de kleine ruimte, dan krijgen types als Sam op een andere manier de bal en dan krijg je meer mogelijkheden", weet De Haan. "Dit is een kwestie van de lange termijn. Ze moeten nog wennen aan het nieuwe regime van trainen. Ze willen wel en kunnen het ook, alleen is het niet stabiel, het is nog te vaak van net niet, net even een stapje te laat."

Het is lastig om in te schatten waar Heerenveen nu precies staat, vindt De Haan. "Dat moet de komende drie duels blijken. Ajax was teleurstellend. Als we beide competitieduels winnen hoeven we niet meer naar beneden te kijken en kunnen we rustig werken aan de speelwijze. Verder willen we door in de beker, de kwartfinale halen zou heel leuk zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen