"Ach, we hadden al voetbalgeschiedenis geschreven hè"

10 december 2015, 00:22

Hein Vanhaezebrouck presteert het onmogelijke met KAA Gent. Vorig seizoen werd hij tot verbazing van vriend en vijand al kampioen in de Belgische Jupiler Pro League, nu wist hij met de Buffalo's als eerste Belgische club in vijftien (!) jaar door te stomen naar de knock-outfase van de Champions League.

Je zou denken dat Vanhaezebrouck na het enorme succes uitkijkt naar de loting van komende maandag, maar niets is minder waar. "Ik hoef het zelfs niet te weten. Als we een kleintje willen als tegenstander, moeten we tegen onszelf spelen", stelt hij met een knipoog ingesprek met 2BE.

Vanhaezebrouck blijft ondanks de successen opvallend nuchter. "Ach, we hadden al voetbalgeschiedenis geschreven hè, doordat we voor het eerst kampioen speelden in het clubbestaan. Die titel was belangrijker. Als je kampioen wordt, betekent dat dat je iets groots gerealiseerd hebt in België. En als we die titel niet halen, staan we hier vandaag niet, hé", weet de Gent-coach. "Toch blijft dit uiteraard een ongelofelijke prestatie", besluit hij met een glimlach van oor tot oor.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen