'Rodgers op pole-position voor vacature bij Swansea'

9 december 2015, 18:15

Brendan Rodgers lijkt bovenaan te staan op het trainerslijstje van Swansea City. De Noord-Ierse oefenmeester, die eerder dit seizoen de laan uitgestuurd werd door de clubleiding van Liverpool, is de favoriet om de nieuwe manager van de club uit Wales te worden. Dat meldt Sky Sports.

Swansea City is op zoek naar een nieuwe manager, omdat Garry Monk woensdagmiddag ontslagen werd vanwege de teleurstellende resultaten. Vorig seizoen en aan het begin van deze jaargang deed de oud-verdediger het prima met The Swans, maar de afgelopen drie maanden wilde het maar niet lukken in het Liberty Stadium. In de laatste elf duels werd er slechts één keer gewonnen, waardoor Swansea momenteel op plaats vijftien staat.

Rodgers werd in oktober weggestuurd bij Liverpool. De Noord-Ier is oud-manager van Swansea, met wie hij in 2011 naar de Premier League promoveerde. Het was de eerste keer sinds 1983 dat dit de ploeg uit Wales lukte. In het seizoen 2011/2012 werd Swansea onder Rodgers knap elfde op het hoogste niveau van Engeland.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen