VfL Bochum geeft gefrustreerde doelman 'denkpauze'

Jw
8 december 2015, 18:56

VfL Bochum-doelman Andreas Luthe krijgt een lange vakantie. De Duitse keeper werd afgelopen weekend gepasseerd door trainer Gertjan Verbeek en uitte vervolgens zijn frustratie op social media. De clubleiding heeft besloten dat het tijd is voor een 'denkpauze'. 

Luthe liet op Facebook weten het niet eens te zijn met de beslissing en deed dat in vrij normale woorden. Hoewel Verbeek er niet al teveel woorden aan vuil wilde maken, liet Bochum het er niet bij zitten. "Wij denken dat Andreas Luthe een denkpauze nodig heeft om het voorval van deze week te verwerken. Hij zal zich op 4 januari tijdens de training weer melden", laat de club uit de Tweede Bundesliga weten. 

De hoofdrolspeler in kwestie laat weten het eens te zijn met de beslissing. "Ik vind het aanbod van de club op zijn plaats. Het is het gevolg van de kwestie op Facebook, waarbij het oprecht niet de bedoeling was om deze aandacht te genereren. Ik realiseerde mij dat de timing, één dag voor de wedstrijd, ook verkeerd was."

Verbeek gaf tegen FC Heidenheim (1-1) de voorkeur aan Manuel Riemann. Bochum begon uitstekend aan het seizoen en was zelfs geruime tijd koploper op het tweede niveau in Duitsland, maar is al enige tijd bezig aan een vrije val. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen