KNVB niet in beroep, regels worden wel aangescherpt

7 december 2015, 13:07

De KNVB gaat niet in beroep tegen de uitspraak van de voorzieningenrechter in het kort geding dat Kozakken Boys tegen de bond had aangespannen naar aanleiding van de uitsluiting uit de KNVB Beker. Wel gaat de Nederlandse bond de regels aanscherpen.

"De regelgeving omtrent het niet voorafgaand aan een wedstrijd vermelden van een speler op het wedstrijdformulier wordt zo spoedig mogelijk aangescherpt", meldt de KNVB maandag via de officiële kanalen. "Door dit in de reglementen specifieker te omschrijven kan onduidelijkheid in de toekomst worden voorkomen en verlopen wedstrijden zo sportief en eerlijk mogelijk. In het bekertoernooi zal het overtreden van deze regel diskwalificatie tot gevolg hebben, omdat het niet zeker is of een wedstrijd voor de eerstvolgende bekerronde kan worden ingehaald."

Kozakken Boys was in de derde ronde van de KNVB Beker te sterk voor HBS, maar werd uit het toernooi gezet omdat het Madjer Lukoki had laten invallen. Deze speler was niet op het wedstrijdformulier vermeld en daarmee volgens de tuchtcommissie van de KNVB niet speelgerechtigd. De ploeg uit Werkendam vond dat ze te hard was gestraft en stapte, omdat beroep bij de KNVB niet mogelijk was, naar de voorzieningenrechter. Die gaf Kozakken Boys gelijk. De topklasser neemt het later deze maand in de achtste finales op tegen AZ.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen