Wijnaldum bezorgt Newcastle United zege op Liverpool

Jw
6 december 2015, 18:57

Newcastle United heeft zondag een knappe zege geboekt op Liverpool. The Reds, uitstekend in vorm de laatste tijd, gingen verrassend onderuit op bezoek bij de Oranje-getinte ploeg. Grote man aan Newcastle-zijde was Georginio Wijnaldum, die aanstichter was van een eigen doelpunt van Martin Skrtel en in blessuretijd met een stift zelf de 2-0 maakte. 

Newcastle-trainer Steve McClaren had plek gemaakt voor liefst vier Nederlanders in zijn basisploeg. Voor Georginio Wijnaldum, Vurnon Anita en Darryl Janmaat gebeurt dat vaker, maar voor Siem de Jong was het pas zijn tweede basisplaats van het seizoen. Het kwartet moest het opnemen tegen het Liverpool van trainer Jürgen Klopp, één van de ploegen in vorm van dit moment. 

Ook Newcastle kreeg een goede kans in de eerste helft. Janmaat dwong een hoekschop af, waaruit Chancel Mbemba de bal maar net over de deklat kopte. Beide ploegen gingen met 0-0 rusten, waar vooral Newcastle United als nummer voorlaatst van de Premier League wel mee kon leven.

Wijnaldum was uitzinnig, ook al zou hij het doelpunt niet op zijn naam krijgen. Liverpool, midweeks in de League Cup nog met 6-1 te sterk voor Southampton, ging in de slotfase driftig op zoek naar de gelijkmaker. Daarin hadden de bezoekers pech dat linksback Alberto Moreno onterecht werd afgevlagd wegens buitenspel, terwijl hij de bal heel fraai achter doelman Robert Elliot schoot.

In de blessuretijd profiteerde Wijnaldum van de grote gaten die achterin vielen bij Liverpool. Hij kwam oog in oog te staan met Mignolet en wipte de bal op sluwe wijze over Mignolet heen (2-0). Newcastle United staat nog steeds in de degradatiezone, maar stijgt wel één plek op de ranglijst en kan weer naar boven kijken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen