Van Bronckhorst kritisch: "Ons spel was slordig"

Jw
6 december 2015, 17:55

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst gaf zondag toe dat zijn team gelukkig aan de punten is gekomen. De oefenmeester vond het spel van Feyenoord ondermaats, maar was uiteraard blij dat zijn ploeg toch aan het langste eind trok tegen Heracles Almelo (3-0 winst).

"Wij hadden moeite om in het ritme te komen, zowel aanvallend als verdedigend. We werden maar bij vlagen gevaarlijk en die fases waren veel te kort. Dan gaat alles ook moeizaam. We gaven kansen weg, zeker in de tweede helft. Het had twee kanten op kunnen gaan", aldus Van Bronkchorst voor de camera bij FOX Sports

Toch trok Feyenoord de wedstrijd over de streep, waar Van Bronckhorst wel tevreden over was. "Dan moet je op zoek naar andere manieren en dat hebben we vandaag wel gedaan. Het zijn drie belangrijke punten, maar dat het moeizaam was, heeft iedereen gezien", erkende hij.

Volgens Van Bronckhorst was de intentie goed bij zijn spelers, maar van de uitvoering klopte vandaag weinig. "Het was slordig. Er waren veel foute passes en aannames, waardoor Heracles Almelo gevaarlijk werd. Daardoor konden zij in de tweede helft zomaar toeslaan. Gelukkig gebeurde dat niet en maken wij uiteindelijk in de slotfase de 2-0 en 3-0."

Elleboogstoot

Van Bronckhorst wilde niets zeggen over de vermeende elleboogstoot van Simon Gustafson aan het adres van Heracles-aanvoerder Mark-Jan Fledderus. "Ik kijk nooit beelden terug tijdens interviews na afloop", was zijn reactie.

Fledderus zelf wilde er wel wat over zeggen. "Ik kreeg geen adem meer en was even helemaal in paniek", aldus de middenvelder, die een behoorlijke tik kreeg op zijn luchtpijp. Hij nam het scheidsrechter Bas Nijhuis niet kwalijk. "Scheidsrechters kunnen dit niet allemaal zien." Later vandaag of morgen zal bekend worden of de KNVB een onderzoek instelt naar de actie van Gustafson. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen