Geen degradatiespook bij Chelsea: "Voor top-zes gaan"

6 december 2015, 12:27

De ellende lijkt maar niet op te houden voor Chelsea. De Londense topclub slaagt er maar niet in om het juiste ritme te pakken te krijgen en krijgt tegenslag na tegenslag te verwerken. Zaterdag bleek in de op papier eenvoudige thuiswedstrijd tegen AFC Bournemouth dat de gifbeker nog lang niet leeg is. The Blues gingen voor eigen publiek met 0-1 onderuit tegen de laagvlieger.

Chelsea-manager José Mourinho staat al een tijdje onder druk op Stamford Bridge, waar zelfs de term 'degradatievoetbal' rondzingt. De Portugese oefenmeester sluit echter uit dat zijn ploeg verwikkeld zal raken in een strijd met de ploegen uit de onderste regionen van de Premier League. "Het moge duidelijk zijn dat wij niet tegen degradatie gaan spelen."

"Ik maak me natuurlijk wel zorgen", voegt Mourinho toe in gesprek met Sky Sports. "Ik ben absoluut niet blij met onze plaats op de ranglijst (veertiende, red.). Maar we gaan wedstrijden winnen en klimmen dan vanzelf op de ranglijst. Dat is het punt niet. Het probleem is dat de top-vier willen bereiken, dat wordt lastig. Misschien moeten we door de situatie voor de top-zes gaan."

Chelsea heeft slechts vijftien punten in evenzoveel duels verzameld.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen