Ajax schudt SC Heerenveen eenvoudig van zich af

Jw
5 december 2015, 22:40   Bijgewerkt: 5 december 2015, 23:03

Ajax heeft zaterdagavond overtuigend afgerekend met SC Heerenveen. Ondanks twee treffers van Mitchell te Vrede kwam de zege geen moment echt in gevaar voor de koploper van de Eredivisie. Ajax won in de eigen Amsterdam ArenA uiteindelijk kinderlijk eenvoudig met 5-2, waarmee het de achtervolgers Feyenoord en PSV op afstand houdt. 

De terugkeer van Foppe de Haan in de Amsterdam ArenA, waar hij als trainer nog nooit won, was een kansloze onderneming. Ajax was heer en meester in eigen huis. Viktor Fischer gaf zijn zelfvertrouwen al vroeg een boost na zijn uiterst ongelukkige wedstrijd van vorige week tegen PEC Zwolle. De Deense aanvaller zette Ajax op voorsprong na een flitsende combinatie met Davy Klaassen (1-0).

Ajax genoot zichtbaar en liet de bal vol plezier rondgaan. Door de vele positiewisselingen in de ploeg van trainer Frank de Boer kwam SC Heerenveen eigenlijk geen moment in de wedstrijd. De Boer zal bovendien met genoegen hebben gekeken naar het achttienjarige talent Donny van de Beek, die net als vorige week tegen PEC Zwolle opnieuw moeiteloos meespeelde op het middenveld.

Direct na de rust leek SC Heerenveen er toch nog een spannende wedstrijd van te maken. Mitchell te Vrede profiteerde optimaal van opeengestapelde fouten van Nemanja Gudelj, Davy Klaassen en Joël Veltman. De spits van de Friezen rondde de buitenkans koelbloedig af (3-1).

Met de ingevallen internationals Riechedly Bazoer en Anwar el Ghazi, beiden terug van een blessure, had de score nog ruimer uit kunnen vallen in het voordeel van Ajax. Milik schoot huizenhoog over vanaf elf meter, nadat hij zelf de strafschop had verdiend. De Pool bewees even later nog wel zijn waarde door Klaassen in staat te stellen de 5-1 op het scorebord te zetten. In de slotfase speelde Veltman de bal met een hoge boog terug op Cillessen, die vervolgens op uiterst knullige wijze Te Vrede in staat stelde zijn tweede van de avond te maken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen