Geplaagd Real Madrid al voor rust klaar met Getafe

5 december 2015, 19:45

Real Madrid heeft een rumoerige week afgesloten met een probleemloze zege op streekgenoot Getafe. De ploeg van trainer Rafael Benitez zegevierde zaterdag in het eigen Estadio Santiago Bernabeu met 4-1 over de middenmoter.

Real Madrid werd eerder deze week uit de Copa del Rey gezet omdat het afgelopen woensdag in het eerste duel met Cadiz bij de laatste 32 een beroep had gedaan op de niet-speelgerechtigde Denis Cheryshev. Tegen Getafe voetbalde De Koninklijke de frustraties van zich af, bij rust leidde het al met 4-0.

Karim Benzema was in het eerste kwartier twee keer trefzeker en bezorgde Real Madrid daarmee een 2-0 voorsprong. De Franse spits, die zelf onder vuur ligt vanwege een afpersingszaak rond landgenoot en collega-international Mathieu Valbuena, trof in de vierde minuut doel na een voorzet van verdediger Pepe vanaf de rechterflank. Twaalf minuten later verdubbelde Benzema de marge, ditmaal na voorbereidend werk van Gareth Bale.

Bale zelf was in de 35ste minuut de maker van de 3-0, nadat Cristiano Ronaldo de bal naar hem had terug gekopt. Ronaldo was drie minuten daarna uit de tegenstoot, na een mooie steekpass van Toni Kroos, verantwoordelijk voor de 4-0. In het tweede bedrijf nam Real Madrid gas terug, waardoor Getafe in de zeventigste minuut via Alexis de eer wist te redden (4-1).

Real Madrid neemt door de winst de tweede plaats in La Liga over van Atlético Madrid en verkleint de achterstand op koploper FC Barcelona tot drie punten, maar die twee clubs komen later vanavond nog in actie. Atlético gaat op bezoek bij Granada CF, Barcelona bezoekt Valencia.