Faber: "Goede scherpte tonen van voor derbynederlaag"

4 december 2015, 19:55

NEC-trainer Ernest Faber verwacht scherpte van zijn elftal in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle, komende zondag. Het verschil tussen de twee ploegen is slechts twee punten. NEC staat zevende in de Eredivisie, één plaats boven PEC Zwolle. De Nijmegenaren verloren afgelopen weekend de derby tegen Vitesse.

"We zullen zondag vooral weer de goede scherpte moeten tonen van de weken voor de nederlaag tegen Vitesse en secuurder zijn in balbezit. We verdedigden op zich prima afgelopen week, maar waren ongelooflijk slordig in balbezit", stelt Faber op de clubwebsite. "Als je telkens de bal snel inlevert, blijf je de hele wedstrijd omschakelen. Dat is geen negentig minuten lang vol te houden. Als we erin slagen langer de bal vast te houden en daarmee onze snelheid en beweging voorin te benutten, hebben we dit seizoen al laten zien dat we in staat zijn om door het spel van ploegen als Zwolle heen te spelen. Ik verwacht dat we in eigen huis sowieso wat vaker in balbezit zullen zijn, dus met de juiste vorm kunnen we gewoon voor de zege gaan."

Ondanks de knappe zevende plaats blijft de doelstelling van NEC voor dit seizoen handhaving. "Maar de winst die we daar nu al op hebben geboekt, willen we natuurlijk graag volhouden", vervolgt Faber. "Het zou mooi zijn om rond onze huidige positie te kunnen blijven staan. Het lastigste wordt om te gaan met de extra druk die dat met zich meebrengt. Fans verwachten wat meer, er is meer aandacht van buitenaf, tegenstanders gaan ons anders benaderen. Maar dat brengt ook met zich mee dat we nu gewoon kunnen zeggen dat Zwolle een concurrent is. Ze staan één plekje onder ons en ik vind ze qua selectie en spelopvatting vergelijkbaar met ons. Dus als we ons niveau halen van eerder dit seizoen, kunnen we ook tegen Zwolle optimaal presteren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen