Klopp geniet tegen Southampton van 'man van glas'

3 december 2015, 10:23

Jürgen Klopp lijkt de boel volledig op de rit te hebben gekregen bij Liverpool. Onder leiding van de Duitser wonnen The Reds onlangs al uiterst knap met 1-4 bij Manchester City en woensdagavond werd er in de kwartfinale van de League Cup maar liefst met 1-6 gewonnen bij het Southampton van manager Ronald Koeman. Klopp is zeer blij met de ontwikkelingen, in het bijzonder met de wijze waarop Daniel Sturridge zich laat zien.

Evenredig met de komst van Klopp liep de terugkeer van Sturridge. Tegen Southampton was de blessuregevoelige aanvaller goed voor twee doelpunten. Een mooi moment voor hem, aangezien hij het laatste jaar veelvuldig geplaagd werd door fysiek malheur. "Ik heb na de wedstrijd tegen Sturridge gezegd: 'nu weet ik waarom iedereen het altijd over heeft'. Ik wist natuurlijk al dat hij kwaliteiten had, maar ik had het nog niet live meegemaakt in zo'n belangrijk duel", aldus Klopp bij de BBC.

Sinds augustus 2014 werd Sturridge geplaagd door blessures. Klopp hoopt dat de smaakmaker nu een tijdje heel zal blijven. "We zullen zien of hij nog beter kan dan een aantal seizoenen geleden", zegt de Duitse coach, die wel voorzichtig is met de aanvaller. "We weten nog niet precies hoe lang hij kan spelen, omdat hij niet de perfecte voorbereiding heeft gehad", stelt Klopp, die Divock Origi overigens een hattrick zag maken tegen Southampton.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen