Real Madrid vreest: "We zien wel wat er gaat gebeuren"

3 december 2015, 09:01

Het bekeravontuur hangt voor Real Madrid aan een zijden draadje. De Spaanse topclub won woensdagavond gemakkelijk met 1-3 van derdeklasser Cadiz, maar stelde in de persoon van Denis Cheryshev een niet-speelgerechtigde speler op. Door deze administratieve blunder moet de ploeg van coach Rafael Benitez vrezen voor uitsluiting van de Copa del Rey.

Via de officiële kanalen reageert communicatiedirecteur Emilio Butragueño op de gang van zaken tegen Cadiz. "We gaan niet kijken naar wie blaam treft, maar wachten af en zien wel wat er gebeurt. Er is een artikel, nummer 41 in de disciplinaire code van de Spaanse voetbalbond, die zegt dat de mogelijke sanctie geen effect zal hebben op de betreffende partij, als deze nooit persoonlijk is ingelicht. Dat is ook de reden waarom Cheryshev gewoon speelde."

Butragueño is benieuwd naar hoe de situatie zich verder zal ontvouwen. "Ik heb de Spaanse bond al gesproken en we zien wel wat er gaat gebeuren. De uitspraak vindt vrijdag plaats en onze juristen zullen aan het werk worden gezet", aldus de communicatiedirecteur.

Cheryshev was zich van geen kwaad bewust. "De club hoorde niks van een schorsing. We hebben daar geen notificatie over gekregen vanuit de Spaanse bond of van Villarreal", zegt de speler, die goed was voor de 0-1 tegen Cadiz.

Trainer Benitez wisselde Cheryshev in de rust voor Mateo Kovacic. "De club wist niks van een schorsing. Er is niets over gezegd. Toen we het hoorden, haalden we hem meteen naar de kant. Verder wil ik het alleen maar over de wedstrijd hebben, over de rest ga ik niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen