Real Madrid wint, maar vreest voor diskwalificatie

2 december 2015, 23:51   Bijgewerkt: 3 december 2015, 09:26

Real Madrid heeft het eerste duel met derdeklasser Cadiz bij de laatste 32 in de Copa del Rey met 1-3 gewonnen, maar toch dreigt uitschakeling voor de Spaanse grootmacht. Het deed in het duel namelijk een beroep op de niet-speelgerechtigde Denis Cheryshev.

Bij Real Madrid kregen vrijwel alle sterren, onder wie Cristiano Ronaldo, rust van coach Rafael Benitez. De oefenmeester deed een beroep op een aantal spelers dat normaal gesproken reserve is bij De Koninklijke en daartoe behoorde ook Denis Cheryshev. De Rus werd afgelopen zomer overgenomen van Villarreal en had uit zijn tijd bij de club uit Castellon nog een schorsing open staan. Als speler van Villarreal kreeg Cheryshev geel tegen FC Barcelona, Getafe en Real Sociedad, wat automatisch leidde tot één duel schorsing. Die straf heeft hij bij zijn vorige week echter nooit uitgezeten.

Uitgerekend Cheryshev was op bezoek bij Cadiz verantwoordelijk voor de 0-1 namens Real Madrid. De Rus joeg in de derde minuut de bal met links in de verre hoek na een lange bal van achteruit. Isco was in de 64ste en 75ste minuut goed voor de 0-2 en 0-3 van Real Madrid, al ging het toen eigenlijk alleen nog maar over het opstellen van de niet-speelgerechtigde Cheryshev. Mogelijk heeft Real Madrid er zelfs een nog grotere administratieve puinhoop van gemaakt, want volgens Spaanse media had ook Borja Mayoral niet bij de wedstrijdselectie mogen zitten wegens een schorsing. Hij bleef wel op de bank tegen Cadiz.

Kike Márquez legde in de 88ste minuut de eindscore vast op 1-3 namens Cadiz, dat ondanks het verlies mag hopen op een plaats bij de laatste zestien. Uitsluiting uit het bekertoernooi zou een volgende tegenvaller in korte tijd zijn voor Real Madrid. De tienvoudig kampioen van Europa verloor anderhalve week geleden al met 0-4 van FC Barcelona in El Clásico en heeft nu, in de competitie, zes punten achterstand op de aartsrivaal.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen