Huntelaar en Dost morsen punten in Bundesliga

Jw
29 november 2015, 19:33

Klaas-Jan Huntelaar en Bas Dost hebben zondagavond punten laten liggen met hun teams. De Nederlandse doelpuntenjagers speelden respectievelijk met Schalke 04 en VfL Wolfsburg gelijk in de Bundesliga.

Het moet wel heel gek lopen als VfL Wolfsburg en Schalke 04 dit seizoen nog terugkomen in de titelstrijd in Duitsland. Wolfsburg, vorig jaar nog tweede, ziet de achterstand op het ongenaakbare Bayern München verder oplopen naar liefst vijftien punten. Schalke 04 was al afgehaakt en staat nu zelfs op een achtste plaats. Alleen Borussia Dortmund houdt de landskampioen nog enigszins in het vizier, al bedraagt zelfs de achterstand van de nummer twee op de koploper acht punten. 

In de Champions League doet Wolfsburg het met een eerste plaats in de groep uitstekend, maar tegen FC Augsburg kon het niet imponeren. Dost begon in de basisformatie, maar kon niet zijn stempel drukken en werd in de 64ste minuut gewisseld. De centrale verdediger Dante kreeg vijf minuten voor tijd rood. Er werd uiteindelijk niet gescoord (0-0), waarmee de andere Nederlander op het veld - Paul Verhaegh - ongetwijfeld mee kon leven. De captain van Augsburg is door het punt geen hekkensluiter meer in Duitsland. 

Ook Huntelaar verscheen aan de aftrap bij Schalke 04 in de wedstrijd tegen Bayer Leverkusen, maar kon evenmin imponeren. De Nederlander zag teamgenoot Eric Maxim Choupo-Moting de score nog wel openen namens de bezoekers uit Gelsenkirchen, maar een laat eigen doelpunt van Sascha Riether verdeelde uiteindelijk de punten (1-1). Leverkusen en Schalke blijven daardoor allebei op 21 punten staan. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen