Klaassen over 'broertje': "Gaan nog veel van hem horen"

Jw
29 november 2015, 17:46

Donny van de Beek maakte zondag indruk bij zijn debuut in de basis bij Ajax. De achttienjarige middenvelder kon na afloop rekenen op een groot compliment van Davy Klaassen, die begrijpt dat hij zo de grote broer van hem had kunnen zijn. 

"Qua uiterlijk begrijp ik dat zeker wel", lachte de aanvoerder van Ajax na afloop van de 2-0 zege op PEC Zwolle voor de camera van FOX Sports. "Maar qua voetbal ook. Ik lijk wel een beetje op hem en ben trots. Hij heeft vandaag gewoon heel goed gespeeld. Als het goed is, gaan we nog veel van hem horen."

Volgens Klaassen hoeft Van de Beek, die net als hemzelf ook uit de jeugdopleiding van Ajax komt, niet eens zoveel gestuurd te worden. "Ik probeer hem wel aanwijzingen, maar hij is slim genoeg om te kijken wat hij moet doen."

"Toen ik het hoorde, dacht ik wel: wow. Ik ben blij met het vertrouwen van de trainer", zei Van de Beek zelf over zijn verrassende basisplaats in Zwolle. Hij maakte donderdag al als invaller zijn debuut in de Europa League. Hij keek na afloop tevreden terug. "Ik denk dat ik een goede wedstrijd gespeeld heb. Als team ging het ook goed, al was het de tweede helft iets minder. Maar we hadden de controle over PEC Zwolle."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen