Ajax houdt Feyenoord op afstand na eenvoudige zege in Zwolle

Ger
29 november 2015, 16:31

Ajax heeft voor het eerst in zes ontmoetingen met PEC Zwolle weten te winnen. De Amsterdammers wisten voor het grootste gedeelte van de wedstrijd te domineren, maar beslisten het duel pas vlak voor tijd: 0-2. Amin Younes en invaller Thulani Serero tekenden in het IJsseldeltastadion voor beide treffers.

PEC Zwolle was de vorm van de afgelopen jaren een beetje kwijt. De bekerfinalist en nummer zes van vorig seizoen wist slechts één punt te pakken in vier duels. Toch deelde de ploeg vervolgens een ferme tik uit aan Roda JC (0-5). Die klinkende zege moest ongetwijfeld vertrouwen hebben gegeven aan het elftal van Ron Jans, om met opgeheven hoofd de koploper te kunnen ontvangen in eigen huis. Ajax verkeert in vorm en zorgde er in Glasgow tegen Celtic voor dat het nog steeds kans houdt op de volgende ronde in de Europa League.

Ajax kwam in de slotfase nog op 0-2 via invaller Thulani Serero, die een aanval met combinaties overtuigend afrondde. Dankzij de zege in Zwolle blijft het elftal van De Boer koploper, met drie punten voorsprong op achtervolger Feyenoord. PEC zakt een plek op de ranglijst en staat nu achtste.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen