Leicester en ManUnited spelen gelijk, Vardy breekt record

28 november 2015, 20:40

In de Engelse Premier League heeft de topper tussen Leicester City en Manchester United geen winnaar opgeleverd. Het duel tussen de nummers één en twee van de ranglijst van voor dit weekend in het King Power Stadium in Leicester eindigde zaterdag in een 1-1 gelijkspel. Jamie Vardy maakte het doelpunt voor Leicester City en kwam daarmee voor de elfde keer op rij tot scoren in een competitieduel. Daarmee nam hij het record van Ruud van Nistelrooy uit 2003 over.

Vardy was er met een doelpunt in de 24ste minuut verantwoordelijk voor dat het record van Van Nistelrooy uit de boeken verdween. De 28-jarige Engelse spits schoot de bal met rechts in de verre hoek voorbij Manchester United-keeper David De Gea. Christian Fuchs stond met een sublieme steekpass aan de basis van de recordtreffer van Vardy. Bastian Schweinsteiger herstelde op slag van rust het evenwicht. De Duitse middenvelder kopte raak uit een corner van Daley Blind en tekende daarmee voor zijn eerste goal als speler van The Red Devils.

Kort na de doelwissel had Vardy een vrije kopkans om Leicester City weer aan de leiding te brengen, maar de spits kon zijn hoofd niet tegen de bal zetten. Even later was Schweinsteiger aan de andere kant dicht bij de 1-2, maar Leicester-keeper Kasper Schmeichel redde fraai op een kopbal van de oud-speler van Bayern München. Manchester United had na de pauze beduidend meer balbezit dan de thuisclub, maar kwam amper tot uitgespeelde kansen. Het inbrengen van Memphis Depay in de 68ste minuut door manager Louis van Gaal kon daar niets aan veranderen. De beste mogelijkheid was zelfs nog voor Leicester City, enkele minuten voor de invalbeurt van Depay stuitte Leonardo Ulloa op de voet van De Gea.

Manchester City is door het gelijkspel bij Leicester City - Manchester United de lachende derde. De formatie van manager Manuel Pellegrini won eerder op de dag met 3-1 van het Southampton van Ronald Koeman en gaat weer, op doelsaldo, aan kop in de Premier League. Manchester City en Leicester City hebben na veertien duels allebei 29 punten. Manchester United volgt met 28 punten op de tweede plaats. Arsenal kan zich zondag naast Manchester City en Leicester op de koppositie nestelen, daarvoor moet de equipe van manager Arsene Wenger winnen bij Norwich City.