Afgang voor NAC: "De ondergrens is heel laag"

28 november 2015, 11:15

Met het schaamrood op de kaken verliet NAC Breda vrijdagavond het Mandemakers Stadion. De ploeg van Marinus Dijkhuizen, die zijn eerste twee duels nog met ruime cijfers won, ging tegen laagvlieger RKC Waalwijk met 2-0 onderuit. Dijkhuizen spreekt van een terechte nederlaag.

"We hebben genoeg kansen gehad, maar het was telkens niet goed genoeg. En dat geldt ook onderling in communicatie. Ook achterin. Onze ondergrens is heel laag en op dit soort momenten ontbreekt het aan leiderschap en voetbalintelligentie. De vrijheid moet eraf, we zijn er nog lang niet. Aan de andere kant ook een pluim voor RKC, die zijn er vol voor gegaan", aldus de trainer op de website van zijn werkgever.

NAC keek al na 21 minuten tegen een 2-0 achterstand aan, zo zag spits Sjoerd Ars. "Ik denk dat het een avond was waarin je dingen kan blijven proberen, maar het werkte gewoon niet. Na die eerste goal loop je gelijk achter de feiten aan. We hadden minstens een paar doelpunten moeten maken vanavond. RKC zakte enorm in en groepeerde. Vandaag waren er momenten dat je zag dat het achterin nog niet goed staat. Iedereen wil wel graag, maar daardoor liepen sommige uit hun positie en speel je RKC in de kaart."

Maandag speelt de ploeg uit Brabant thuis tegen Telstar.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen