Groep G: Chelsea koploper na nederlaag FC Porto

Ger
24 november 2015, 23:04   Bijgewerkt: 25 november 2015, 08:12

Chelsea kan in de Premier League de titel door een reeks nederlagen al vergeten, maar in Europa gaan de Londenaren aan de leiding. De ploeg van manager Jose Mourinho voert groep G van de Champions League aan na een grote zege bij het nog altijd puntloze Maccabi Tel Aviv: 0-4.

Gary Cahill maakte eerste doelpunt uit een afgeslagen hoekschop. De thuisploeg moest vlak voor de pauze met een man minder verder. Tal Ben Haim kreeg rood nadat hij Diego Costa onderuit trapte. Chelsea profiteerde in de tweede helft optimaal door drie keer te scoren. Willian, Oscar en Kurt Zuma bepaalden de eindstand op 0-4.

FC Porto, met basisspeler Bruno Martins Indi, gaf de eerste plaats uit handen door op eigen veld te verliezen van Dinamo Kiev: 0-2. Tien minuten voor de pauze opende Andriy Yarmolenko de score vanaf de penaltystip. Na ruim een uur spelen legde Derlis González de eindstand vast.

Chelsea heeft nu evenals de Portugese topclub tien punten. In de laatste speelronde, op 9 december, staan beide ploegen tegenover elkaar op Stamford Bridge. Dinamo doet met acht punten ook mee om een plek bij de bovenste twee in de poule.