Groep F: Bayern haalt uit, Arsenal mag blijven hopen

Ger
24 november 2015, 23:26

Bayern München heeft zich met een royale overwinning op Olympiakos Piraeus toegang verschaft tot de knock out-fase van de Champions League. De ploeg van trainer Pep Guardiola zegevierde in de eigen Allianz Arena met 4-0. Arjen Robben viel in de eerste helft uit.

Met een salonremise waren zowel Bayern als Olympiakos zeker van een plek in de volgende ronde, maar de Duitse topclub wilde duidelijk niet meewerken aan dat scenario. Al na twintig minuten hadden de thuisfans drie doelpunten mogen bejubelen. Douglas Costa opende snel de score, waarna topschutter Robert Lewandowski voor de 2-0 zorgde.

Op aangeven van Robben tekende Thomas Müller voor het derde Duitse doelpunt. Vlak daarna hield de Oranje-international het duel voor gezien. Robben leek zich te blesseren bij een actie aan de zijlijn en werd uit voorzorg naar de kant gehaald. Volgens Bayern kampt hij met lichte spierklachten.

Enkele minuten na de pauze moest de Rekordmeister verder als tiental. Holger Badstuber, die na een lange revalidatie eindelijk weer eens in de basis mocht beginnen, kreeg een directe rode kaart. In ondertal scoorde Bayern desondanks nog een keer. Kingsley Coman zette zijn handtekening onder de 4-0.

Achter nummer twee Olympiakos mag Arsenal blijven hopen op een vervolg in de Champions League. De Londenaren wonnen thuis met 3-0 van Dinamo Zagreb. Mesut Özil opende de score in het Emirates Stadium. De Duitser kon ongehinderd een uitstekende voorzet van Alexis Sánchez binnen koppen.

De Chileen scoorde zelf vier minuten later na knullig balverlies in het eigen doelgebied van Leonardo Sigali. Na rust was Sánchez wederom trefzeker na een prachtige steekpass van Joel Campbell. Arsenal en Olympiakos gaan in een onderling duel op 9 december in Griekenland beslissen wie er doorgaat.