Groep E: Barcelona mét Messi legt ook Roma op pijnbank

Ger
24 november 2015, 22:36

FC Barcelona heeft de uitstekende lijn van El Clásico moeiteloos doorgetrokken naar de Champions League. De Catalaanse grootmacht liet AS Roma figureren in een heerlijke voetbalshow in Camp Nou: 6-1. Lionel Messi fleurde zijn rentree in de basis op met twee doelpunten en een assist.

Barcelona liet de supporters afgelopen zaterdag smullen door aartsrivaal Real Madrid van het veld te tikken. In Estadio Santiago Bernabéu verlieten de manschappen van coach Luis Enrique het veld met een klinkende 0-4 zege. En dat terwijl Lionel Messi, al vele jaren de absolute ster van Barcelona, als invaller slechts een bijrol had.

In het duel met Roma mocht de volledig van blessureleed herstelde Argentijn weer vanaf de aftrap beginnen. Messi had niet lang nodig om zijn basisrentree van een doelpunt te voorzien. In de achttiende minuut tilde hij de bal na een vlotte aanval over doelman Wojciech Szczesny.

Op dat moment ging Barcelona al aan de leiding. Luis Suarez had de bal op aangeven van Dani Alves over de doellijn gewerkt. Vlak voor de pauze was de oud-Ajacied ook verantwoordelijk voor de 3-0. Met een prachtige volley vuurde Suarez de bal in de verre hoek. Na de hervatting trof Barcelona nog drie keer de roos. Messi gunde eerst verdediger Gerard Piqué een treffer, waarna hij zelf de vijfde goal voor zijn rekening nam.

Neymar had vanaf de penaltystip de 6-0 moeten maken, maar zijn gemakzuchtige inzet werd gestopt. In de rebound knalde Adriano alsnog de zesde treffer op het bord. Aan de andere kant liet Edin Dzeko vanaf elf meter aanvankelijk na om Roma een eretreffer te bezorgen. Marc-André ter Stegen had een puike redding in huis. In de toegevoegde tijd scoorde Dzeko alsnog de 6-1.

Barcelona wist voor het eerste fluitsignaal al dat de volgende ronde van het miljoenenbal was bereikt. Dat was het gevolg van het 1-1 gelijkspel tussen BATE Borisov en Bayer Leverkusen. Mikhail Gordeychuk zette BATE op voorsprong met het snelste doelpunt tot dusver dit seizoen in de Champions League. Leverkusen kwam in de tweede helft op gelijke hoogte via Admir Mehmedi. Beide ploegen houden, evenals Roma, nog hoop op een vervolg in de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen