NAC Breda trots op uitstekende toeschouwersaantallen

Jw
23 november 2015, 17:31

NAC Breda speelt dit seizoen niet op het hoogste niveau in het Nederlandse voetbal, maar toch heeft de ploeg aan populariteit niet ingeboet. De Brabantse club werd afgelopen weekend op Ajax en Feyenoord na het best bezocht, berekende Breda Vandaag. De nummer zes van de Jupiler League is er trots op.

In het Rat Verlegh Stadion zagen 15.860 supporters NAC Breda overtuigend met 3-0 winnen van FC Den Bosch. Alleen bij Ajax  (47.932) en Feyenoord (47.500) zaten er meer supporters op de tribune. "Als je in de Jupiler League zo veel supporters op de banken hebt zitten, mag je als organisatie alleen maar heel dankbaar en blij zijn dat je zulke fans hebt", liet woordvoerder Perry Hendriks weten.

NAC Breda hoopt binnenkort het bezoekersrecord in de Jupiler League zelfs over te nemen. Dat staat nu nog op naam van Roda JC (16.015). "Alle ogen zijn nu gericht op de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles op 11 december", vervolgt Hendriks. "Op die dag vieren we '40 jaar Avondje NAC', dus wat is nou mooier dan die avond aan de rest van Nederland te laten zien wat dat inhoud."

NAC Breda is de laatste weken op dreef in de Jupiler League. De ploeg van de nieuwe trainer Marinus Dijkhuizen heeft de laatste vier wedstrijden in winst omgezet.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen