KNVB blij met beperkingen in gokaanbod

23 november 2015, 08:46

De KNVB is blij met het initiatief van de VVD en PvdA om wettelijke beperkingen in te voeren voor het gokaanbod voor sportwedstrijden. De politieke partijen willen weddenschappen op gemakkelijk door één persoon te beïnvloeden spelelementen, zoals een gele kaart, een inworp of een penalty, verbieden. Ook willen zij een verbod van weddenschappen op wedstrijden in het amateurvoetbal en vriendschappelijke duels tijdens trainingskampen in het buitenland.

"Het op deze manier beperken van het gokaanbod is winst voor de sport. Het belangrijkste is dat niet criminelen, maar de voetballers op het veld het wedstrijdverloop bepalen. En de voorstellen die er nu liggen dragen daaraan bij", zegt Gijs de Jong, operationeel directeur van de KNVB, op de officiële website van de nationale voetbalbond. "Neem bijvoorbeeld amateurwedstrijden. Daar is het risico op manipulatie groter, omdat spelers daar geen of minder vergoeding krijgen, ze makkelijker te benaderen zijn en omdat er vaak geen objectieve controle en verslaggeving is. We moeten deze spelers beschermen tegen criminaliteit."

"Sinds 2009 zijn de signalen van manipulatie in het voetbal prominenter", vervolgt De Jong. "Ondanks dat het in Nederland nog nooit bewezen is, heeft de strijd tegen matchfixing sindsdien bij ons hoge prioriteit. In de afgelopen jaren hebben we veel kennis opgebouwd. Het stemt ons dan ook tevreden dat door deze amendementen sportbonden straks mogen meebeslissen welke weddenschappen wel en welke weddenschappen niet worden toegelaten. Want als een ding duidelijk is, dan is het wel dat samenwerking essentieel is. We moeten er samen voor zorgen dat voetbal geen kansspel wordt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen