'Afgelasten duel Hannover voorkwam aanslag met vijf bommen'

Ger
22 november 2015, 10:12   Bijgewerkt: 22 november 2015, 12:00

Door het annuleren van de oefeninterland tussen Duitsland en Nederland is op het laatste moment een zorgvuldig voorbereide aanslag in Hannover voorkomen. Dat schrijft de Frankfurter Allgemeine Zeitung op basis van bronnen bij de Duitse inlichtingendiensten.

Eerder maakten andere Duitse media ook al melding van verijdelde aanslagen in Hannover. Volgens de krant zouden er vijf bommen worden geplaatst, drie in het stadion en twee daarbuiten. De Franse geheime dienst heeft deze informatie doorgegeven aan de Duitse collega's. In Hannover werden uiteindelijk geen explosieven gevonden, maar dat betekent niet dat er geen aanslagen beraamd waren, melden de bronnen van de krant. De wedstrijd werd op tijd afgezegd en daarom zouden de terroristen hun plannen niet hebben uitgevoerd.  

De Fransen hebben de namen doorgegeven van mensen die bij het beramen van de aanslag betrokken zouden zijn, maar die zijn nog niet getraceerd. Het gaat volgens de krant om personen die niet eerder in beeld waren bij de Duitse inlichtingendiensten. De veiligheidsdiensten houden er rekening mee dat de terroristen hun plannen hebben verschoven en blijven in opperste staat van paraatheid.

ZDF vraagt zich daarentegen af of er eigenlijk wel een terreurdreiging in Hannover was. Bronnen bij de veiligheidsdiensten vertelden tegen de Duitse zender dat er "wekelijks meldingen binnenkomen dat vijf tot zeven mensen een aanslag willen plegen. Dat blijkt meestal niet te kloppen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen