Vardy evenaart 'RvN', Leicester koploper, Arsenal verliest

21 november 2015, 18:15

Leicester City is, in elk geval voor 2,5 uur, de aanvoerder van het Premier League-klassement. De ploeg van manager Claudio Ranieri won zaterdag met 0-3 bij Newcastle United en profiteerde daarmee optimaal van de 2-1 nederlaag van Arsenal bij West Bromwich Albion. Jamie Vardy legde de basis voor de winst van Leicester City en evenaarde daarmee een competitierecord van Ruud van Nistelrooy. Chelsea won op het eigen Stamford Bridge met 1-0 van Norwich City, het Southampton van Ronald Koeman verloor thuis met dezelfde cijfers van Stoke City.

In deze fase van het afgelopen seizoen stond Leicester City onderaan in de Premier League en kenners tipten de ploeg voor de huidige jaargang als één van de degradatiekandidaten. De werkelijkheid is echter dat de club met 28 punten uit dertien wedstrijden bovenaan staat. Het Manchester United van Louis van Gaal volgt met één punt minder op de tweede positie, dat team won eerder op de dag op de valreep bij Watford FC met 1-2. Manchester City en Arsenal delen met 26 punten plek drie. The Citizens spelen later op de avond nog wel thuis de kraker tegen Liverpool en kunnen dan de macht heroveren, Arsenal leed op visite bij middenmoter West Bromwich Albion een nederlaag (2-1).

Uit een vrije trap van Mesut Özil kopte Olivier Giroud Arsenal in de 28ste minuut nog wel op voorsprong, maar nog voor de pauze kantelde West Brom de score. James Morrison herstelde in de 35ste minuut het evenwicht, vijf minuten later werkte Mikel Arteta de bal in eigen doel, waardoor Arsenal op een 2-1 achterstand kwam. Die wisten de Londenaren in de tweede helft niet meer om te buigen. Santi Cazorla had in de 84ste minuut wel een uitgelezen mogelijkheid voor de 2-2. De Spanjaard mocht na een overtreding op Alexis Sanchez aanleggen voor een strafschop, maar hij schoot over. Ook een slotoffensief kon een nederlaag van Arsenal niet meer voorkomen.

Leicester City won op bezoek bij Newcastle United met ruime cijfers, 0-3. Jamie Vardy opende in de blessuretijd van de eerste helft de score en scoorde daarmee voor de tiende Premier League-wedstrijd op rij. Dat betekent een evenaring van het record dat Ruud van Nistelrooy in 2003 neerzette namens Manchester United. Leonardo Ulloa, de assistgever bij de 0-1, was in de 62ste minuut verantwoordelijk voor de 0-2 van Leicester City. Shinji Okazaki legde zeven minuten voor tijd de eindscore vast op 0-3. Daryl Janmaat, Georginio Wijnaldum en Vurnon Anita stonden in de basis bij Newcastle, Siem de Jong mocht in de 81ste minuut invallen. Newcastle United staat met tien punten zeventiende op de ranglijst, slechts één punt boven de rode streep.

Chelsea nam wat afstand van de degradatieplaatsen, door thuis met 1-0 te winnen van Norwich City. De equipe van manager José Mourinho, terug van een schorsing, had op Stamford Bridge een groot overwicht. De enige goal viel echter pas in de 64ste minuut. Diego Costa trof doel na een snel genomen vrije trap. Regerend landskampioen Chelsea heeft nu veertien punten en bezet daarmee de vijftiende plek, het is Norwich City voorbij gegaan.

Het Southampton van manager Ronald Koeman ging op het eigen St. Mary's met 0-1 ten onder tegen Stoke City. Voormalig Ajacied Bojan Krkic maakte in de tiende minuut het verschil, op aangeven van Erik Pieters. Maarten Stekelenburg, Virgil van Dijk en Jordy Clasie hadden een basisplek gekregen van Koeman. Bij Stoke City speelde Pieters de volledige wedstrijd, Ibrahim Afellay viel in, Marco van Ginkel was afwezig. Southampton staat met twintig punten achtste in de Premier League, met één punt voorsprong op Stoke City.

Aan de hand van Romelu Lukaku en Ross Barkley, beide scoorden twee keer, won Everton op eigen veld met 4-0 van hekkensluiter Aston Villa, waar Leandro Bacuna reserve was. Swansea City knokte zich in het eigen Liberty Stadium tegen AFC Bournemouth van een 0-2 achterstand terug tot een 2-2 gelijkspel. André Ayew en Jonjo Shelvey (penalty) waren verantwoordelijk voor de Swansea-treffers. Joshua King en Dan Gosling hadden Bournemouth binnen 26 minuten op 0-2 gezet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen