Opgeleefd IJsselmeervogels verslaat rivaal Spakenburg

21 november 2015, 17:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De zon schijnt weer in het kamp van IJsselmeervogels. Na een reeks van zeven wedstrijd zonder zege, slaagde de club er vanmiddag in koploper en aartsrivaal SV Spakenburg een nederlaag toe te dienen in de Topklasse zaterdag: 3-1. Zodoende is Sandor van der Heide, die afgelopen week werd aangesteld als nieuwe coach van De Rooien, geweldig begonnen aan zijn nieuwe avontuur.

Al na vijf minuten stond de thuisploeg op voorsprong, dankzij een treffer van Frenk Schaap. Spakenburg stond toen al met tien man, omdat Dominique Scholten al na twee minuten een rode kaart had gekregen. Hij veroorzaakte namelijk een strafschop en kon direct gaan douchen. IJsselmeervogels liet toen echter na om de openingstreffer te scoren, omdat Mike van de Laar de strafschop miste.

Het ideale scenario voltrok zich door vroege voorsprong en de rode kaart voor IJsselmeervogels, dat de dorpsgenoot echter nog wel lang in leven liet. Pas in de 75ste minuut werd het 2-0, via Bryan Burgerhout. Daarmee was het duel nog steeds niet beslist, omdat Spakenburg door een wereldgoal van Jordy Strooker een minuut later op 2-1. Toen Fred Benson de thuisploeg in de 82ste minuut op 3-1 schoot, was de wedstrijd wel beslist.

Door de zege stijgt IJsselmeervogels naar de zesde positie in de Topklasse. Spakenburg blijft eerste met evenveel punten als Kozakken Boys. De ploeg uit Werkendam heeft echter nog wel en duel te goed en kan Spakenburg dus nog van zich afschudden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen