Go Ahead Eagles zwaar onderuit, Sparta nieuwe koploper

Ger
20 november 2015, 22:04   Bijgewerkt: 20 november 2015, 22:14

Go Ahead Eagles heeft na twee speelronden weer afscheid moeten nemen van de eerste plaats in de Jupiler League. De equipe uit Deventer slikte een zware nederlaag in de uitwedstrijd tegen FC Oss: 3-0. Sparta is dankzij een klinkende overwinning bij Fortuna Sittard de nieuwe koploper.

Een beroerde periode vlak na de hervatting deed Go Ahead de das om tegen het laaggeklasseerde FC Oss. Istvan Bakx en Fatih Kamaçi tilden de score binnen enkele minuten naar 3-0. In de eerste helft had laatstgenoemde de openingstreffer al voor zijn rekening genomen. Door het resultaat heeft FC Oss de laatste plaats verlaten. RKC Waalwijk is nu de hekkensluiter.

Sparta profiteerde optimaal van de nederlaag van Go Ahead. Door doelpunten van Paco van Moorsel, Roland Bergkamp, Loris Brogno en Thomas Verhaar eindigde het uitduel met Fortuna Sittard in een ruime overwinning. Ferry de Regt legde daarna nog namens de thuisploeg de 1-4 eindstand vast. Sparta heeft nu twee punten voorsprong op titelconcurrent Go Ahead.

FC Eindhoven liet de kans liggen om samen met de Rotterdammers aan kop van de ranglijst te komen. De Brabanders gingen op bezoek bij VVV Venlo met 1-0 onderuit. Een eigen doelpunt van Milan Massop zorgde in de tweede helft voor de beslissing. Voor FC Eindhoven was het de eerste nederlaag in de Jupiler League na drie opeenvolgende zeges.

FC Volendam wist na vier duels zonder driepunter weer eens te winnen. De thuiswedstrijd tegen RKC eindigde in 3-0. Erik Schouten, Soufiane Laghmouchi en Hilal Ben Moussa waren trefzeker. NAC Breda klopte FC Den Bosch met dezelfde cijfers. Sjoerd Ars scoorde twee keer én miste een penalty. Joey Suk maakte tussendoor het tweede Bredase doelpunt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen