De Haan verkiest Te Vrede boven Veerman in spits

20 november 2015, 12:46

Voor het eerst sinds lange tijd zijn ze allebei inzetbaar en dus moet coach Foppe de Haan kiezen: wordt het Mitchell te Vrede of Henk Veerman in de spits tegen AZ? De keuze van de ervaren trainer is gevallen op de oud-Feyenoorder, zo laat hij weten op de officiële website van van sc Heerenveen.

"Henk zit er dicht tegen aan, maar ik vind Mitchell net iets beter", legt De Haan zijn keuze uit. Beide spitsen ontlopen elkaar volgens de coach weinig. "Mitchell voetbalt iets makkelijker en heeft het tegen Twente goed gedaan. Henk is iets rommeliger in zijn spel, heeft meer ruimte nodig, maar kan soms ook verrassen. Op dit moment kies ik voor Mitchell." Hij denkt dat zowel Te Vrede als Veerman nog een flinke stap in zijn ontwikkeling kan zetten, hij ziet voldoende verbeterpunten. "Er moet nog het nodige gebeuren om ze op een goed niveau te krijgen. Dat is geen probleem, want ze trainen fantastisch. Dat geldt voor de hele groep, iedereen verzet veel werk. Ik heb ze de afgelopen periode extra laten trainen, maar daar piepen ze niet over."

Joey van den Berg ontbreekt tegen AZ wegens een schorsing, hij wordt vervangen door Jordy Buijs. Morten Thorsby en Jerry St. Juste kampten met lichte blessures, maar zijn fit genoeg om te kunnen spelen.

Vermoedelijke opstelling sc Heerenveen tegen AZ: Mulder, van Anholt, Otigba, Buijs, Bijker, Thorsby, St. Juste, Cavlan, Slagveer, Te Vrede, Larsson

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen