Corinthians verovert kampioenschap in Brazilië

20 november 2015, 10:25

Voor de zesde keer in de historie is Sport Club Corinthians Paulista kampioen van de Braziliaanse Serie A geworden. De ploeg had donderdagavond (lokale tijd) aan een 1-1 gelijkspel bij laagvlieger Vasco da Gama voldoende om het kampioenschap veilig te stellen, omdat concurrent Atletico Mineiro verloor.

Door een laat doelpunt van Vagner Love, in het verleden succesvol bij CSK Moskou, pakte Corinthians een puntje bij Vasco da Gama. Dat was eigenlijk niet eens nodig om de titel veilig te stellen, want Atletico Mineiro liet het afweten in de uitwedstrijd tegen São Paulo. De stadgenoot van Corinthians won met 4-2 van de nummer twee van de ranglijst. Hierdoor was Corinthians kampioen, ongeacht het eigen resultaat. Met zijn goal voorkwam Vagner Love echter dat zijn ploeg kampioen werd met een nederlaag, iets dat een kleine smet op de feestvreugde zou zijn geweest. Bij de kersverse kampioen staat voormalig PSV-doelman Cassio Ramos in het doel. Een andere oud-speler van de ploeg uit Eindhoven, Fagner, zat donderdag op de bank.

Met nog drie duels te spelen heeft Corinthians twaalf punten meer dan Atletico Mineiro. De beslissende slag in de strijd om het kampioenschap deelde het op 1 november uit, toen het Atletico met 3-0 versloeg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen