Penaltykiller Ruiter: "Strafschop De Jong kon ik lezen"

20 november 2015, 09:19

De grootste penaltykiller van de Eredivisie is momenteel, zonder enige twijfel, Robbin Ruiter van FC Utrecht. Maar liefst negen van de laatste 24 strafschoppen die op hem genomen werden in officiële wedstrijden, gingen er niet in. Twee weken geleden keerde de doelman nog een inzet van PSV-spits Luuk de Jong.

De 28-jarige Ruiter legt in AD Sportwereld uit wat zijn 'geheim' is: hij heeft namelijk geen geheim. De keeper van FC Utrecht gaat puur op zijn gevoel af: "De penalty van Luuk de Jong kon ik lezen, ja. Het was zeker geen slechte, maar ik zag wat hij deed, durfde iets eerder te gaan. Dat gaf me net genoeg voordeel."

Niet alleen strafschoppen, ook andere schoten op zijn doel weet Ruiter goed te pareren. De doelman is in topvorm en mede dankzij hem maakt FC Utrecht een prima fase door. Voor de nederlaag tegen PSV werd in competitieverband gewonnen van PEC Zwolle en FC Twente, in de beker werd titelhouder FC Groningen geklopt: "Beslissend zijn is natuurlijk lekker voor een keeper", geeft hij toe. "Tegen PEC, Twente en Groningen viel het op, mede omdat we wonnen, maar ook daarvoor tegen Excelsior keepte ik een prima wedstrijd. Die verlies je door een late penalty tegen, daardoor baalt iedereen en zijn alle reddingen voor niets geweest."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen