Van Aken: "De angst is weg, ik ben nu echt vrij"

Jw
19 november 2015, 23:52

Joost van Aken kwam dit seizoen nog niet in actie voor SC Heerenveen. De 21-jarige verdediger staat al bijna zes maanden langs de kant met een slepende hamstringblessure. Hij is inmiddels op de weg terug en zegt zich weer vrij te voelen op het veld. 

Van Aken raakte in het play-off duel tegen Vitesse geblesseerd, waarna hij revalideerde, maar telkens weer last kreeg. "Ik had eerst het gevoel dat het geen langdurige blessure zou zijn. Elke keer ging ik revalideren met het idee dat het een paar weken zo duren en dat ik dan terug was," zo laat Van Aken weten aan SC Heerenveen TV. "Maar elke keer kwam er een teleurstelling bij. Dat heeft het moeilijk gemaakt om je op te laden en te doen wat je moet doen."

"Je leert er wel van maar soms wil je gewoon duidelijkheid waar je aan toe bent. Als je elke keer terug valt in het oude wordt het mentaal zwaarder. Dan zoek je steun bij mensen. Ik kwam vooral bij mijn vrienden en familie uit en zij zijn er altijd voor me geweest", vervolgt Van Aken.

Van Aken bekijkt het van de positieve kant en hoopt dat dit hem mentaal sterker heeft gemaakt. "Het heeft me ook sterker gemaakt. Ik heb er veel van geleerd. Zulke periodes zijn misschien ook wel goed voor een jongen. Ik ben nu echt vrij. De vorige keer dat ik terug kwam van mijn revalidatie zat er nog wel wat angst in. Nu is de angst weg en train ik bijna vier weken volledig met de groep mee."

Het is nog onduidelijk wanneer Van Aken weer volledig inzetbaar is voor SC Heerenveen. De linkspoot groeide vorig seizoen uit tot vaste waarde in het Abe Lenstra Stadion en speelde 33 wedstrijden in de Eredivisie. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen