FC Midtjylland contracteert voormalig Ajax-target Kadlec

Jw
19 november 2015, 16:15

FC Midtjylland heeft zich versterkt met Vaclav Kadlec. De Tsjechische aanvaller komt over van Eintracht Frankfurt, waar hij al enige tijd op de transferlijst stond. Het voormalige toptalent maakt volgens het Deense Tips Bladet voor bijna twee miljoen euro de overstap. 

Kadlec zette zijn krabbel onder een vierjarig contract bij de Deense club, die in mei van dit jaar voor het eerst in de clubgeschiedenis kampioen werd van de hoogste Deense divisie. De 23-jarige aanvaller stond afgelopen zomer in de belangstelling van Ajax, dat de Tsjech bekeek op het EK voor spelers onder 21 jaar. Die overgang ging uiteindelijk niet door. Wel vonden de Amsterdammers op dat toernooi in Amin Younes een andere versterking.

Kadlec stond op jonge leeftijd te boek als groot talent. Hij debuteerde al op 16-jarige leeftijd in de hoofdmacht van Sparta Praag, maar kon daarna zijn grote belofte niet inlossen. Ook zijn overstap naar Frankfurt in 2013 werd geen succes. 

FC Midtjylland heeft wel het volste vertrouwen in Kadlec. Dat zal op basis zijn van een met cijfers onderbouwde analyse. De Denen kopen namelijk hun spelers volgens een systeem met statistische analyses, te vergelijken met die uit de film Moneyball

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen