EK-poule met Duitsland, Italië, Zweden en Turkije mogelijk

EK-poule met Duitsland, Italië, Zweden en Turkije mogelijk

18 november 2015 – Met Zweden en Oekraïne zijn dinsdag de laatste deelnemers aan het EK 2016 bekend geworden. Voor het eerst gaan 24 landen strijden om de Europese titel, zoals bekend is Nederland er niet bij. De loting voor het toernooi vindt op 12 december plaats, duidelijk is al hoe de potten bij de loting ingedeeld worden.

Direct na de laatste uitslagen in de EK-kwalificatie communiceerde de UEFA hoe de potten eruit zien bij de loting. De groepshoofden zijn Spanje, Duitsland, Engeland, Portugal, België en gastland Frankrijk. Duidelijk is al dat Frankrijk plek 1 in Groep A toegewezen krijgt, het neemt om die reden niet deel aan de loting. Alle overige landen wel. Oekraïne, dat zich als laatste kwalificeerde, heeft een plekje gekregen in de tweede pot. Hetzelfde geldt voor Italië, Rusland, Zwitserland, Oostenrijk en Kroatië. In potten drie en vier zitten de op papier minst sterke landen, al zijn er flinke onderlinge verschillen. Vanuit pot drie kan Hongarije uit de koker rollen, maar ook lastige tegenstanders als Tsjechië, Zweden en Polen. In pot vier zullen de meeste toplanden Turkije en Ierland willen ontlopen. De overige teams in de vierde pot zijn IJsland, Wales, Albanië en Noord-Ierland.

Voor de groepshoofden kan het bij de loting alle kanten op. Een op papier loodzware groep met wereldkampioen Duitsland, Italië, Zweden en Turkije is mogelijk, daar tegenover staat dat bijvoorbeeld Portugal, Zwitserland, Hongarije en Albanië samen in een poule kunnen belanden. De nummers één en twee van iedere groep gaan door naar de achtste finale van het EK, hetzelfde geldt voor de vier beste nummers drie. In totaal vallen in de groepsfase van dit kampioenschap dus slechts acht van de 24 deelnemers af.

Indeling van de potten (exclusief Frankrijk)
Pot 1: Spanje, Duitsland, Engeland, Portugal, België
Pot 2: Italië, Rusland, Zwitserland, Oostenrijk, Kroatië, Oekraïne
Pot 3: Tsjechië, Zweden, Polen, Roemenië, Slowakije, Hongarije
Pot 4: Turkije, Ierland, IJsland, Wales, Albanië en Noord-Ierland

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 18 november 2017