Ibrahimovic flikt het en schiet Zweden naar EK

17 november 2015, 22:39   Bijgewerkt: 18 november 2015, 08:26

Hij was er eerlijk in, toen in oktober duidelijk werd dat Zweden zich niet rechtstreeks ging plaatsen voor het Europees kampioenschap in Frankrijk. "Een EK zonder mij? Dat is voor mij ondenkbaar", zei Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse vedette van Paris Saint Germain moest en hij zou het toernooi halen. Dat is gelukt, vooral dankzij hemzelf.

In de heenwedstrijd tussen Zweden en Denemarken, zaterdag in Solna, was Ibrahimovic er naar eigen zeggen niet helemaal bij met zijn hoofd. "Ik ben in gedachten bij de slachtoffers en families in Parijs. Ik heb mijn best gedaan om me te focussen op het voetbal, maar dat was erg moeilijk", sprak hij mooie woorden. Toch pikte hij tussendoor wel zijn doelpuntje mee, hierdoor won Zweden met 2-1. Een redelijk resultaat, maar allesbehalve een garantie voor EK-deelname. Denemarken had thuis namelijk aan 1-0 genoeg.

In de return, in Denemarken, was Ibrahimovic op zijn best. Twee jaar geleden was hij dat ook al tijdens de play-offs voor deelname aan een groot toernooi, maar toen bleek Cristiano Ronaldo iets beter. Niet Zweden, maar Portugal mocht derhalve naar het WK. Ditmaal stond er geen maat op de vedette van Paris Saint Germain. In Kopenhagen deed hij waar zijn land op hoopte: hij schoot Zweden naar het EK. Voor rust tikte hij de 0-1 binnen, na de pauze tekende de oud-Ajacied met een heerlijke vrije trap voor de beslissende 0-2.

Denemarken maakte er vervolgens nog wel 1-2 en zelfs 2-2 van, maar dat was ruim onvoldoende om Zweden nog te laten zweten. Het land, met Zlatan, is erbij in Frankrijk. Het wordt voor Ibrahimovic zijn vierde EK.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen