Duitsland-Nederland op laatste moment afgelast

17 november 2015, 19:29   Bijgewerkt: 17 november 2015, 20:15

De vriendschappelijke interland tussen Duitsland en Nederland gaat toch niet door. Een kleine anderhalf uur voordat er in Hannover afgetrapt zou worden, is het duel op aandringen van de politie afgelast. Het stadion werd ontruimd, iedereen in de HDI-Arena moest het terrein zo snel mogelijk verlaten.

Over de redenen voor de plotselinge afgelasting is nog weinig bekend. De aanwezige journalisten in het stadion hebben geen uitleg gekregen, maar moesten alleen zo snel mogelijk naar buiten. Diverse media reppen over de vondst van een verdacht pakketje, maar dat is niet bevestigd door de Duitse autoriteiten. Sport Bild meldt dat een verdacht persoon zich rond het voetbalstadion in Hannover zou begeven. De politie wil daar eveneens niet over zeggen, maar spreekt alleen van een 'concrete dreiging voor de hele stad'.

Vrijdagavond speelde de nationale ploeg van Duitsland in Parijs tegen Frankrijk. Rond het stadion vonden toen diverse explosies plaats en de Duitse ploeg bracht de nacht, uit veiligheidsoverwegingen, in het Stade de France door. Hierdoor was al onzeker of de wedstrijd tegen Nederland door moest gaan, zondag besloot de Duitse bond dat het wilde voetballen om een signaal van eensgezindheid af te geven aan de terroristen.

De Oranje-selectie was, op het moment dat het duel afgelast werd, op weg naar het stadion. De spelersbus keerde direct om, alle voetballers van het Nederlands elftal zijn inmiddels veilig terug in het hotel. 

Om veiligheidsredenen werd eerder al het duel België-Spanje, vanavond in Brussel, afgelast.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen