Henry: "Vanavond voelt heel de wereld zich Frans"

Ger
17 november 2015, 13:37

Thierry Henry beseft maar al te goed dat de oefeninterland tussen Engeland en Frankrijk vanavond (dinsdag) niet om het resultaat draait. Het duel zal nadrukkelijk in het teken staan van de aanslagen in Parijs. Henry trekt een vergelijking met de gebeurtenissen in New York op 11 september 2001. De Fransman moest kort daarop met Arsenal een wedstrijd spelen.

"Toen de Twin Towers werden aangevallen, voelden we ons allemaal Amerikaan. Vanavond in Wembley voelt heel de wereld zich Frans", schrijf Henry in zijn column in The Sun. "Ik zal nooit vergeten dat we vijf uur na het instorten van de Twin Towers te horen kregen dat we met Arsenal gewoon in actie moesten komen tegen Real Mallorca. Het was de enige wedstrijd in mijn loopbaan waarvan het me niets kon schelen dat we die verloren. We speelden omdat het moest, maar in gedachten waren we bij de Amerikanen."

"Vanavond voelen we hetzelfde. Wie er wint maakt niets uit, we moeten de terroristen laten zien dat we sterk zijn en een front tegen ze vormen", aldus de oud-international. "Mijn ouders wonen in Parijs en mijn broer werkt op een treinstation in de stad. Eén van mijn vrienden werkt in een restaurant vlak bij de schietpartijen. Ik was ongelofelijk opgelucht dat ze niets mankeerden. Een aanval als deze is een aanval op de hele wereld."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen