Belgische minister: "Verkeren in hoogste staat van paraatheid"

Ger
17 november 2015, 08:48

De oefeninterland tussen België en Spanje is maandagavond laat in allerijl afgelast. De Belgische minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon legt uit dat de betrokken partijen vanwege het dreigingsniveau geen risico's wilden nemen. "Met die grote concentratie voetbalsupporters in Brussel achtten we het raadzaam om die wedstrijd niet te laten doorgaan."

"Het coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse in België heeft gisteravond op basis van nieuwe elementen het dreigingsniveau verhoogd naar niveau 3. Dat heeft te maken met de man die we gisteren gehoopt hadden aan te treffen in Molenbeek (de voortvluchtige Salah Abdeslam, red.)", zegt Jambon op het Belgische Radio 1. "Hij loopt nog vrij rond. Met die grote concentratie voetbalsupporters vanavond in Brussel achtten we het raadzaam om die wedstrijd niet te laten doorgaan."

"We weten dat die man betrokken was bij de aanslagen in Parijs en dat hij op dit moment nog niet aangehouden is. Daarom nemen we het zekere voor het onzekere", aldus de minister. "We verkeren in hoogste staat van paraatheid. De veiligheidsdienst, de staatsveiligheid en onze defensie zetten alles op alles om die man te vinden en op te pakken."

Na de aanslagen in Parijs zou Abdeslam gesignaleerd zijn in de buurt van het Koning Boudewijnstadion. Jambon: "Dat kan ik absoluut niet bevestigen. Er waren aanwijzingen dat hij in Molenbeek vertoefde. We hadden hem daar willen oppakken. Dat is niet gelukt en dat heeft consequenties."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen