Eindhoven maanden zonder reserve-aanvoerder Gunst

Eindhoven maanden zonder reserve-aanvoerder Gunst

16 november 2015 – FC Eindhoven moet het enkele maanden stellen zonder een belangrijke kracht. Linksback Maxime Gunst heeft vandaag (maandag) een operatie aan zijn knie ondergaan en moet enkele maanden revalideren van zijn zware blessure. De verwachting is dat hij pas weer in 2016 te bewonderen is op de velden.

Gunst doet tegenover het Eindhovens Dagblad zijn verhaal. "De komende drie tot zes weken mag ik alleen mijn knie tot 90 graden buigen. Daarna begint de revalidatie pas echt. Ik heb geen flauw idee hoe lang ik er precies uit zal liggen", aldus de vice-aanvoerder, die al sinds augustus kampt met knieproblemen. "In overleg met de medische staf hebben we eerst geprobeerd de klachten met veel rust te verhelpen", zegt hij.

Gunst erkent dat die aanpak niet echt gewerkt heeft. "De afgelopen weken heb ik individueel getraind, maar na iedere veldtraining begon mijn knie weer op te zwellen. Nu was een operatie de meest logische stap. Mijn knie is helemaal schoongemaakt. Ik ben blij dat de operatie is geslaagd. Nu wacht me een lange revalidatie. Maar ik kom sterk terug", besluit de 23-jarige Belg strijdvaardig.

gerelateerd