Frankrijk reist met volledige selectie af naar Wembley

Jw
15 november 2015, 20:11   Bijgewerkt: 15 november 2015, 20:41

De Franse nationale ploeg rouwt net als het hele land na de aanslagen in Parijs. Toch reist bondscoach Didier Deschamps met de voltallige selectie af naar Wembley, waar de Haantjes het dinsdag in een oefeninterland opnemen tegen Engeland. Zelfs Lassana Diarra, die zijn nichtje verloor door de aanslagen, zit bij de selectie. 

"Alle spelers komen", heeft een woordvoerder van de Franse voetbalbond verteld aan The Guardian. Deschamps had de spelers wel de mogelijkheid gegeven om zich af te melden, maar niemand ging daar op in. Diarra kreeg dramatisch nieuws over zijn familielid, maar ook voor Antoine Griezmann kwamen de aanslagen dichtbij. Zijn zus was aanwezig het Bataclan-theater in Parijs, maar kon uit de horrorsituatie vluchten. 

De Franse en de Engelse bond besloten zaterdag al om de oefeninterland door te laten gaan. Voor aanvang van de wedstrijd zal de tekst van het volkslied van Frankrijk te zien zijn op schermen. De Engelse fans kunnen zodoende meezingen als steunbetuiging voor de Fransen. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen