Wereldgoal helpt Spanje, België verslaat Italië

13 november 2015, 23:59

België heeft zijn status als nummer één van de FIFA World Ranking extra glans gegeven. De ploeg van bondscoach Marc Wilmots rekende vrijdag in een oefenwedstrijd overtuigend af met Italië, de nummer twee van het afgelopen Europees kampioenschap. De Rode Duivels wonnen met 3-1.

Voor België begon de wedstrijd tegen Italië slecht, al na drie minuten kwam het op achterstand door een doelpunt van Antonio Candreva. Met een fraaie kopstoot uit een corner maakte Jan Vertonghen gelijk, na rust scoorden ook zijn landgenoten Kevin de Bruyne en Michy Batshuayi. 

Coach Marc Wilmots toonde zich bij Sporza erg blij met de zege: "We zijn rustig gebleven en goed teruggekomen. Italië is een moeilijke ploeg en na de 0-1 hebben we ze collectief goed opgevangen. We speelden met veel risico en druk naar voren. Het was een echte wedstrijd en ik denk dat elke (neutrale) toeschouwer genoten heeft van deze partij. We hebben verdiend gewonnen en ik zag spelers die alles hebben gegeven."

Naast België boekte ook Spanje een prestigieuze oefenzege. De wereldkampioen van 2010 won voor eigen publiek met 2-0 van Engeland. Hoogtepunt van het duel was de openingstreffer van Mario Gaspar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen