Hongarije wint in Noorwegen en zet grote stap naar EK

12 november 2015, 22:49   Bijgewerkt: 14 november 2015, 11:11

Hongarije heeft een grote stap gezet naar plaatsing voor het Europees kampioenschap voetbal dat komende zomer in Frankrijk wordt gehouden. De ploeg van de Duitse bondscoach Bernd Storck won donderdag het eerste play-offduel in en met Noorwegen met 0-1. De return is komende zondag in Boedapest, de winnaar van het tweeluik mag naar het EK.

László Kleinheisler kroonde zich met een doelpunt in de 26ste minuut tot matchwinner namens Hongarije in Oslo en beleefde zo een gedroomd interlanddebuut. De middenvelder van Videoton draaide de bal op aangeven van Akos Elek in de verre hoek, waarmee hij de Noorse keeper Ørjan Nylan verraste.

Noorwegen, met AZ-speler Markus Henriksen in de basis, had over de hele wedstrijd gezien het betere van het spel. De gastheer wist de aanvallende intenties en kansen echter niet om te zetten in een doelpunt. De Noren kregen maar liefst zestien corners, de Hongaren niet één. In de slotfase was Noorwegen wel dicht bij de gelijkmaker, invaller Pål André Helland kopte op de lat.

Hongarije nam in het verleden twee keer deel aan het EK. In 1964 eindigde het als derde, acht jaar later werden de Hongaren vierde en laatste. Destijds namen er nog slechts vier landen deel aan de Europese titelstrijd. Euro 2000 in Nederland en België was de laatste en enige keer dat Noorwegen actief was op het EK.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen