Uitgelekt telefoongesprek brengt Benzema in diskrediet

Ger
11 november 2015, 13:25

Karim Benzema lijkt in de opzienbarende afpersingszaak rond Mathieu Valbuena als tussenpersoon te hebben opgetreden. Dat is op te maken uit afgeluisterde telefoongesprekken die, tot grote onvrede van de spits van Real Madrid, zijn uitgelekt. Hij werd eerder deze maand officieel in staat van beschuldiging gesteld wegens betrokkenheid bij het schandaal.

Inmiddels zijn in Franse media afgeluisterde telefoongesprekken opgedoken die Benzema voerde met zijn jeugdvriend Karim Zenati. "Als je wil dat de tape vernietigd wordt, moet je hem opzoeken in Lyon", zegt hij tegen zijn collega van de nationale ploeg van Frankrijk. Valbuena lijkt de woorden van Benzema eerst niet serieus te nemen. "Je kunt betalen of niet, het is jouw leven. Maar ik heb je gewaarschuwd. Ik vertel het je alleen maar, omdat ik de beelden heb gezien", zegt Benzema daarna. "Ik weet niet wie de tape heeft, mijn vriend weet dat."

Benzema laat Valbuena ook weten dat er maar één exemplaar van de tape is. De onthullingen van Europe 1 brengen de aangeklaagde voetballer verder in diskrediet. Volgens zijn advocaat wordt de Franse radiozender door hen aangeklaagd voor het lekken van de teksten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen