KNVB steunt scheids: terecht geel voor 'latje hangen'

9 november 2015, 20:38

Scheidsrechter Siemen Mulder heeft terecht gehandeld door keeper Nick Hengelman van FC Oss een gele kaart te geven toen hij, op het moment dat tegenstander FC Den Bosch klaar stond om een penalty te nemen, aan zijn lat ging hangen. Dat heeft de KNVB laten weten.

Hengelman kreeg in de vijfde minuut van de wedstrijd tegen streekgenoot FC Den Bosch om deze opmerkelijke reden geel. Een dure kaart, want even later slingerde Mulder de keeper nogmaals op de bon en kon hij vertrekken. Op dat moment was de stand al 3-2 voor FC Den Bosch, het werd uiteindelijk 4-2.

Na afloop van de wedstrijd was er veel kritiek op de beslissing van Mulder om Hengelman geel te geven voor 'latje hangen', maar volgens de voetbalbond had de scheidsrechter gelijk. "De actie van de doelman is uit te leggen als onsportief gedrag. Een keeper dient bij een strafschop op zijn doellijn te gaan staan en niet eerst even aan de lat te gaan hangen. Daarmee vertraagt hij het spel en daar kan de arbiter hem voor bestraffen", laat woordvoerder Hans van Kastel namens de KNVB weten op de website van het Brabants Dagblad.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen