Rekik onderuit met Marseille, Martins Indi wint wel

Jw
8 november 2015, 23:28

In de Franse competitie heeft het Olympique Marseille van Karim Rekik een nederlaag geleden. De kwakkelende club uit de havenstad deed in eigen huis niet zoveel onder tegen OGC Nice, maar verloor wel met 1-0. Het was alweer de zesde nederlaag voor Marseille dit seizoen, wat de teleurstellende dertiende plaats verklaart.

Bij Nice zijn de ogen dit seizoen gericht op Hatem Ben Arfa, die al zeven keer scoorde in de Ligue 1. Doelpunten maken deed hij de vlugge dribbelaar dit keer niet, maar hij bereidde wel de enige treffer van de wedstrijd voor. Zijn steekpass na een kwartier spelen werd afgerond door Valere Germain. Na de rust liet Michy Batshuayi, de derde topscorer in Frankrijk, namens Marseille een paar grote kansen liggen op de gelijkmaker.

Martins Indi zegeviert met FC Porto

Een andere Nederlandse verdediger heeft in het buitenland wel een overwinning geboekt. Bruno Martins Indi mocht tegen Vitoria de Setubal in de basis beginnen en won met FC Porto deze thuiswedstrijd (2-0). Vincent Aboubakar en Miguel Layun verzorgden de doelpunten.

Directe concurrent Sporting Lissabon leek op dezelfde avond lange tijd op weg naar duur puntverlies tegen Arouca. De middenmotor bleek een uiterst taaie tegenstander voor de koploper, maar die sloeg in de blessuretijd alsnog toe. Nadat Naldo vlak daarvoor een rode kaart had gekregen, bracht Islam Slimani de verlossing. Het was de tweede 1-0 zege op rij voor Sporting, waar Bryan Ruiz (voormalig FC Twente en PSV) de hele wedstrijd speelde.

Achtervolger Benfica won ook haar wedstrijd. Thuis werd Boavista met 2-0 verslagen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!