Vermakelijk duel levert Cambuur en Groningen punt op

Ger
8 november 2015, 16:35   Bijgewerkt: 8 november 2015, 17:15

Aan een spectaculaire wedstrijd in Leeuwarden hebben SC Cambuur en FC Groningen een punt overgehouden. Twee vroege doelpunten van Martijn Barto in de eerste helft hielpen de thuisploeg in het zadel, maar net zo twee snelle treffers in de tweede helft van Groningen (Johan Kappelhof en Jesper Drost) maakten die voorsprong weer ongedaan.

Barto had tot nu toe nog geen enkele keer gescoord voor de ploeg van Henk de Jong, de meeste doelpunten kwamen van de voet van de momenteel geblesseerde Bartholomew Ogbeche. Ondanks de treffers van de Nigeriaan zegevierde Cambuur nog geen enkele keer, wel werd al zes keer gelijk gespeeld. Zondag kwam FC Groningen op bezoek, dat nog geen enkel uitduel heeft gewonnen dit seizoen.

Gesteund door de fanatieke aanhang begon Cambuur stormachtig aan het duel en die storm was te heftig voor Groningen. Binnen het kwartier stond het al 2-0 door twee treffers van Barto. Door geklungel achterin bij de ploeg van Van de Looi hield de aanvaller twee keer de bal over en kon hij van dichtbij doeltreffend uithalen.

Even leek FC Groningen overlopen te worden, want er volgden nog meer kansen voor de Friezen. Na een half uur ging de storm dan eindelijk liggen en kwam Groningen beter in de wedstrijd. Alleen aanvoerder Michael de Leeuw werd gevaarlijk. Met twee kopballen probeerde hij Leonard Nienhuis te verschalken, maar de doelman hoefde slechts een keer reddend op te treden.

Het was nu Groningen dat de bovenliggende partij was en het kreeg snel kansen om zelfs op voorsprong te komen. Een slippertje van Anderson betekende dat de ingevallen Jarchinio Antonia in alle vrijheid voor Nienhuis kwam te staan, maar de keeper kwam als winnaar uit de strijd. Ook Sergio Padt verrichte aan de overkant nog een safe. Marvin Peersman stond bij een corner volledig vrij en zag zijn inzet worden gekeerd door de Groningse sluitpost.

Het spel ging in de slotfase op en neer. Groningen was opzoek naar de eerste uitzege en Cambuur naar de eerste overwinning van het seizoen. Beiden kregen niet waar ze zo naar uit hadden gekeken. Bijna ging het nog mis bij Nienhuis, de keeper verkeek zich op de uittrap van zijn collega. En dus gingen beide ploegen met een punt naar huis. Cambuur komt gelijk met nummer zestien Willem II, Groningen evenaart nummer zeven PEC Zwolle.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen