Inter wint weer met 1-0, Kondogbia maakt eerste goal

8 november 2015, 14:33

Inter is voor minimaal acht uur weer de koploper van de Serie A. De ploeg uit Milaan pakte zondag, in de eerste wedstrijd van de dag, drie belangrijke punten in de uitwedstrijd tegen Torino. Met zijn eerste doelpunt in Italiaanse dienst bezorgde Geoffrey Kondogbia zijn ploeg de winst.

Kondogbia, afgelopen zomer voor zo'n 24 miljoen euro overgekomen van AS Monaco, scoorde in Turijn na een half uur. De 22-jarige Franse middenvelder kreeg de bal voor zijn voeten na een vrije trap en schoot hard en hoog raak. Dat bleek voor Inter voldoende voor de winst, mede omdat Torino-spits Fabio Quagliarella na de pauze een aantal mogelijkheden onbenut liet. Ook in de zeven (!) minuten blessuretijd bleven doelpunten uit. Het is al de zevende keer dit seizoen dat Inter een competitiewedstrijd met 1-0 wint. Slechts één keer won het een wedstrijd met andere cijfers, op bezoek bij Carpi werd het eind augustus 1-2.

Met 27 punten uit twaalf wedstrijden staat Inter nu weer alleen aan kop in de Serie A. Fiorentina, dat een veel beter doelsaldo heeft, kan later op de avond (aftrap 20.45 uur) wel weer in punten gelijk komen. Eenvoudig gaat dat echter niet worden voor de ploeg uit Florence, het moet op bezoek bij Sampdoria.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!