Go Ahead Eagles haalt uit, Volendam en VVV morsen

Go Ahead Eagles haalt uit, Volendam en VVV morsen

6 november 2015 – Go Ahead Eagles heeft vanavond (vrijdag) een overtuigende zege geboekt in de Jupiler League. De koploper legde mededegradant FC Dordrecht door drie goals in de eerste helft met 3-0 over de knie. Sparta en FC Eindhoven blijven dankzij zeges in het spoor van Go Ahead, terwijl FC Volendam en VVV Venlo dure punten hebben verloren tegen respectievelijk Telstar en RKC Waalwijk.Go Ahead nam vorige week de koppositie over van FC Volendam en liet vanavond maar eens zien waarom het op de eerste positie thuishoort. Tegen Dordrecht, dat net als Go Ahead vorig seizoen nog in de Eredivisie speelde, werkte de ploeg van Dennis Demmers een heerlijke eerste helft af. De ploeg ging rusten met een overtuigende 3-0 voorsprong. Jeffrey Rijsdijk knalde de thuisploeg na achttien minuten op voorsprong, vijf minuten later kopte Leon de Kogel de 2-0 tegen de touwen. De Kogel scoorde kort voor rust ook nog de 3-0, door een vrije trap geweldig in de korte hoek te laten ploffen. De aanvalsleider van Go Ahead is uitstekend op dreef, hij scoorde twaalf keer in twaalf wedstrijden. In de tweede helft vielen er, ondanks prima kansen voor Dordrecht, geen goals meer in Deventer.

Nummer twee Sparta en Almere City maakten er vanavond een fraai duel van op het Kasteel. De Rotterdammers trokken uiteindelijk met 3-2 aan het langste eind, al had dat ook anders kunnen zijn. Almere City kreeg met name in de tweede helft prima kansen om punten te pakken in Rotterdam. Sparta stond na een halfuur al met 2-0 voor, maar had het in het restant van de wedstrijd lastig met de nummer achttien van de Jupiler League. Bij de ploeg van Alex Pastoor was Roland Bergkamp overigens de uitblinker, hij scoorde twee keer. Door de zege blijf Sparta in het spoor van koploper Go Ahead.

FC Eindhoven klopte laagvlieger Fortuna Sittard vanavond met 3-1, maar overtuigend ging dat allerminst. De bezoekers uit Limburg stonden dankzij een goal van Ferry de Regt tot de 76ste minuut zelfs nog met 0-1 voor. Drie invallers zorgden echter voor de ommekeer bij Eindhoven. Door goals van Anil Koc, Tom Boere en Jinty Caenepeel won de ploeg uit Brabant alsnog met 3-1. Daardoor blijft Eindhoven derde, met evenveel punten als nummer twee Sparta.

Een geweldige start kende FC Volendam in de Jupiler League, het won de eerste vier wedstrijden. Momenteel zit er echter zand in de motor bij de ploeg, want voor vandaag werd er drie keer op rij verloren. Vanavond boekte Volendam wederom geen zege, het speelde met 1-1 gelijk tegen Telstar. Fabian Serrarens zette Telstar na een kwartier op voorsprong, Erik Schouten tekende op slag van rust vanaf de strafschopstip voor de gelijkmaker. Overigens had aanvoerder Jack Tuyp daarvoor al een penalty gemist namens de bezoekers.

VVV Venlo heeft zich vanavond voor schut gezet in de Jupiler League. De nummer vijf ging met 2-1 onderuit bij RKC Waalwijk, dat door de zege de laatste plaats verlaat. Jonathan Opoku zette de bezoekers na 34 minuten nog wel op 0-1, maar Ismaïl Yildirim zorgde nog voor rust voor de gelijkmaker namens RKC. Dat was de eerste goal van RKC in 530 minuten. Maikel Verkoelen schonk de Waalwijkers in de tweede helft de zege, door in de 55ste minuut voor de beslissende 2-1 te tekenen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 19 februari 2020

  2. dinsdag 18 februari 2020