Groningen voortijdig klaar in Europa na vreemde tegentreffer

5 november 2015, 21:07   Bijgewerkt: 5 november 2015, 21:46

FC Groningen is na vier duels uitgeschakeld in de Europa League. In eigen huis ging het onnodig onderuit tegen Slovan Liberec. Een vreemd doelpunt, via het hoofd van Sergio Padt, deed de ploeg de das om: 0-1. Het gat met de concurrentie is nu te groot om overbrugd te worden in de laatste twee wedstrijden.

Na duur verlies in de KNVB Beker herpakte de titelhouder zich voor de competitie tegen PEC Zwolle (2-0). In de Eredivisie is Groningen immers nog ongeslagen in de Euroborg: vijf zeges en een gelijkspel. De smaakmaker van die wedstrijd was Michael de Leeuw, die zijn ploeg razendsnel op voorsprong kopte.

Maar doordat hij in Tsjechië tegen een rode kaart aanliep, moest hij donderdagavond tegen Slovan toekijken vanaf de tribunes. Zijn vervanger in de punt van de aanval was Danny Hoesen. In Liberec (1-1) was hij nog de reddende engel: Hoesen miste een strafschop in de allerlaatste seconden, maar schoot de bal alsnog binnen via de rebound.

Het gevaar kwam vooral van Bryan Linssen, die in tegenstelling tot afgelopen weekend wél mocht starten tegen Slovan. Hij kreeg tot drie keer toe goede kansen op de 1-0, maar verzilverde er geen één. Vooral zijn beide kopballen waren enorm gevaarlijk en werden eigenlijk al geteld door de aanwezige supporters in de Euroborg. Toch was doelman Tomas Koubek scherp onder de lat.

Maar juist in de slotfase, toen de noorderlingen sterker werden, sloeg de tegenstander uit Tsjechië uit het niets toe. Via het hoofd van Sergio Padt viel de bal op zeer ongelukkige wijze in het net. De corner leek in eerste instantie ongevaarlijk, maar resulteerde dus wel in 0-1. Een harde dreun.

De situatie was daarna vrijwel helemaal uitzichtloos voor FC Groningen, dat in de slotfase twee keer moest scoren. Ondanks een paar corners en veel onrust door de aanwezigheid van Padt bij die voorzetten, kon de thuisploeg niet meer toeslaan. Slovan Liberec komt op zeven punten te staan en blijft tweede boven Olympique Marseille, FC Groningen is uitgeschakeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen