Molde naar tweede ronde, Marseille verslaat Braga

5 november 2015, 21:13   Bijgewerkt: 5 november 2015, 23:35

Ajax kan de eerste plaats in groep A van de Europa League definitief vergeten. Met een 1-2 zege bij Celtic verzekerde koploper Molde FK zich donderdag van overwintering in het Europese toernooi. Ajax kwam zelf voor eigen publiek niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Fenerbahçe.

Daardoor is Ajax na vier speeldagen nog altijd zonder zege in de Europa League. Het staat met drie punten op de derde plaats in de groep. Met nog twee duels te gaan bedraagt de achterstand op Molde FK een onoverbrugbare zeven punten. Fenerbahçe is met vijf punten de nummer twee, Celtic heeft met twee punten de rode lantaarn in handen.

Mohamed Elyounoussi bracht Molde FK in de 21ste minuut met een schot vanaf de rand van de 'zestien' aan de leiding in Glasgow op visite bij Celtic. Kris Commons herstelde vijf minuten later met een van richting veranderd afstandsschot het evenwicht, desondanks gingen de punten mee naar Noorwegen. Dat kwam door een doelpunt van Daniel Berg Hestad, in het verleden speler van SC Heerenveen en inmiddels 40 jaar, in de 37ste minuut.

FC Groningen is met één punt de hekkensluiter in de groep. De achterstand op nummer twee Slovan Liberec en nummer drie Marseille bedraagt respectievelijk zes en vijf punten. Omdat de Tsjechische en Franse club nog tegenover elkaar staan, kan FC Groningen maximaal één van deze twee teams voorbij en dus spelen de noorderlingen in de laatste twee wedstrijden nog louter voor de eer. Braga is met negen punten de lijstaanvoerder in de poule.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen